LeShana.
Opah's Kenduri again ,

Saturday, June 4, 2011 @ 5:31 PM | 0 Comment [s]


dlm tahun nyh dah banyak kali Opah aku buad kenduri , pelik kan -,-

banyak bebenor duitnyee , huhh bukan masalah aku :-)

----------------------------------------

030611 merupakan hari Opah aku balik Umrah , OUH lupa bagitau dua minggu lepas dia pegy Umrah , so Tok aku dduk rumah aku , sumpah korunk tanak tau ape jadi mase dia kat rumah nyh kan ? HAHA ,

penad sungguh meyusun rumah Opah aku nyh , ceyh Tok aku , kau jangan kata lah semangat gilaa sbb kekasih dia akan sampai rumah , katanya rindu bangatttttttttttttttt :-D

0430pm , dengar bunyi kereta ayah aku , mesty lah aku kene kluar , jemput Bos lah katakan -,- tak disangka dia bawak anak murid dia , wahaa Si dua orang itu lah , siapa lagy kan ? dengan beberapa lagy . ceyhh mula lahh mata nyh gatal nak tengok mata diaorg jea , bukan ape , sumpah mata diaorg BULAT , uwwww LIKELIKE :-)

ayah aku smpai , hantar anak murid dia kat rumah opah aku , then aku diajak utk tlg ayah aku ambil opah aku kat Masjid Batu Gajah . 10 minit lahh jugaks aku tggu , last last nmpak bas , Opah aku org pertama kluar , ambil brg dia sume sume , masuk kreta , VROOMMMM sampai rumah Opah . HAHA

ayah aku pesan " Shana , ayah tak suka kamu rapat sangat dengan student ayah , biasa biasa takpe " <--- yea ayah , i will :-)

sampai jea , cepat cepat angkat barang Opah aku tu , then lepak depan rumah , hurm . malas nak dduk dlam , takde keje so dduk depan . ttbe pulaks lah dua orang tu nak jugaks dtg nyee , aku fkir bapak aku nmpak jea , terus lari , MALUUU doh (!) saya pemalu sikit okay ? dan saya mmg amat amat sombong :-) diaorg senyum jea , takpe yang itu aku akan balas , HAHA


0500pm , mula lahh kenduri nyaa , orang Tua dulu or i mean orang yang dah terlanjur usia mudanya yang mabil makanan , ayah aku suruh aku jadi pelayan , erghh . mentang mentang aku nyh girl kan , kene buli habis lah jawab yer . lepas orang orang yang terlanjur usia mudanya tu , turn student ayah aku pulaks , nyh aku paling malas nyh , lalu kea layan diaorg ? menggatal habis , yang penting Si dua orang tu tegur aku duluu :-D bangga , HAHA (!) tapi biasa biasa jea lah , takde smpai lebey lebey . dahh malas sanad nak layan murid ayah aku , aku lari masuk rumah , lantak kauorg lah , ade aku kesah ?

lama tu , ayah aku ajak student dia balik . Okay Byebye kauorg :-D malam tu , hurm penat gila lah , aku and ayah aku jadi pembantu rumah , sbb Ibu , Abg , Tok and adiks aku sume lari pegy Surau , saje ya kauorg nyh haa ? takpe takpe , Opah aku penat , so tanak lahh suruh dia yang kemas . After a longgggg journey , mesty penat ? takpe go and get some rest -__-



Here are some of the souvenirs that she brought back from Mekah :-)


Older PostNewer Post
Le Princess♥

Shana | Seventeen






Le HeartBeats♥






Mine♥

Daisypath Anniversary tickers





Inspired♥

This song really inspired me a lot. It teaches me to always fight for what we want. Show 'them' that we're never going to give up on anything and keep on trying until we're a hero of ourselves♥



Status
SPM CANDIDATES♥ (2013)
Ya Allah, Engkau permudahkan lah ujian yang bakal hambaMu ini hadapi nanti. Aminn!◕‿◕