LeShana.
Ambition, oh my -,-

Thursday, June 14, 2012 @ 11:38 PM | 0 Comment [s]

Hey peps,
K........ Aku tau kalau aku cakap ne mesti semua cakap dah terlambat nak bagitau kan, kfineeeee. Tapi tapi aku nak cakap jugak, tak kira, NAK JUGAK! kau tak bagi, kesah ape aku? Hihi, aku nak cakap 'Selamat datang ke sekolah semua setelah cuti selama 2 minggu.' Mesti tahap kemalasan tu dah capai limit kan? HAHAH, sb aku pun sedang mengalaminya smpai skg walaupun esok Jumaat hari last sekolah utk seminggu. Ape nak buat kan? Nak berjaya kene ade usaha, yedak? Haissh, susah jadi murid ne, banyak benorr dugaannye. Hey, that's what the meaning of "Teenagers" or I mean "Student", right?

Ape ape pun, hidup tak semestinya belajar jea. As the saying goes 'A successful person is the one who knows how to enjoy and maintain studies'. So student, we can enjoy but also don't leave studies right behind you but make them walk beside you. Itu barulah pelajar. Semua nak berjaya, kan?

Recently ne aku ade baca satu quotes ne, dia tulis "Intelligent without ambition is a bird without wings". So aku terfikir, ape la cita-cita aku? Seriously, I don't have any ambition and I'm dying to know what's my likes and dislikes. Nak fikir cita-cita pun susah, yedak? Haihh. Tapi ape ape pun, aku tengah research apelah minat aku, dri dlu smpai sekarang aku still taktau.

Ade la satu hari ne, cikgu Sivik suruh buat surat 'Aku janji'. Bukan surat, just tulis dlm buku, buat dlm surat nak bagi sape jea punnnn. Surat 'Aku janji' tu kene contain cita-cita and cara-cara aku nak capai cita-cita tu. So aku blurr and gelabah ketiak masa tu sb ckgu suruh hantar haritu jugak, fikir punya fikir, lastly I end up copied my friend's ambition. Hihi, aku tulis, aku nak jd Pensyarah, really? Did I just wrote that? Damn, tak minat aku -,- bila nak hantar tu, aku tulis kat bawah surat 'Aku janji' tu kecik kecik '-PALSU-' hahah! So that in the future bila aku baca balik and tak tercapai cita-cita tu, aku akan tau ini palsu semata-mata. Hahah :D

K semua, fikir ambition korunk, jngan mnyesal kemudian hari weyy. Kbyeeee. Nites.



Lots of Love, Shana.


Older PostNewer Post
Le Princess♥

Shana | Seventeen






Le HeartBeats♥






Mine♥

Daisypath Anniversary tickers





Inspired♥

This song really inspired me a lot. It teaches me to always fight for what we want. Show 'them' that we're never going to give up on anything and keep on trying until we're a hero of ourselves♥



Status
SPM CANDIDATES♥ (2013)
Ya Allah, Engkau permudahkan lah ujian yang bakal hambaMu ini hadapi nanti. Aminn!◕‿◕