LeShana.
Hantu Laksa.

Wednesday, October 9, 2013 @ 9:33 PM | 0 Comment [s]

Entah kenapa aku suka sangat SANGATTTT dengan laksa ni. SUKA SANGAT SANGAT:eyesparkle:! Memang favourite sejak kecil. Dalam banyak2 laksa lah kan, aku rasa "Laksa Tom Yam Kung" la paling sedapblogger-emoticon.blogspot.com Eh, tapi rasanya ni bukan laksa, tapi tomyan. Namanya pun ada tom yam depan tu kan. Ah tk kesah la. Asalkan mee dia laksa! bagi je aku semua jenis laksa, mmg aku telan je. Tpi kalau yang kuahnya cair tu susah sikit aku nak cakap sedap. tapi habes jugak, itu lah Shanaaaa :yummy:

laksa sekolah aku, perghhh, mmg hari2 aku beli weh. Loyal customer lah katakan. Rehat je situ jela yg aku serbu. Ada yang panggil aku hantu laksa. Sedih betul:pencil: Makan laksa pun kene cop hantu laksa. Apa? Ingat sedap ke nama 'hantu' tu? Bole fikir kan. Sadissssblogger-emoticon.blogspot.com

Harini aku and abang termasuk adik aku yang sorang ni pegi Kuala Kangsar. Ni semua sebab abangblogger-emoticon.blogspot.com Tapi apa salahnya teman kan. Belajo dalam kereta lah jawabnyaa:wth: Lepas dah habes semua kerja abang kat situ. Kitaorang pegi la cari kedai laksa. Laksa ni memang rare  Orang melayu kata "Lain dari yang lain" Sebab apa? Sebab dia masak atas arang. Alaa mcm org dulu2 tu. lepastu laksa dia jenis laksa beras. Homemade tawblogger-emoticon.blogspot.com

Dengar cerita kedai ni sebenarnya dah bergenerasi. Kiranya sekarang ni entah la generasi yang ke berapa. Tapi sumpah sedapppp:h: Aku tak pernah rasa laksa homemade and fresh2! First time aku rasa masa aku ade ambil kelas bakery dengan biha. Masa tu waktu rehat, so aku and biha takde punca pendapatan lagi kenderaan dan juga kami kelaparan -.- Nampak tak mcm muflis disituuu?  :face21: Kesian k... Nasib baik ayah ade tinggalkan kerani dia suruh jaga ktorng. NASIB BAIKKKKemoticon26.. Ayah dah merayap kemana entah, ada hal katanya. So kerani ayah ni, kak Ummi, tumpang la kawan2 ktorng ni. Kenalan baru lah katakan, pangkat dah seorang ibu tp pemikiran mcm remaja! So bole kautim! Deme bawak ktorng pg kedai laksa yang the best ni. So start dari situ la ktorng fall in love dgn laksa Kuala Kangsar. Nama laksa ni "Laksa Lubuk". Mungkin nama tu diambil sempena nama tempat dorang tinggal tu kot. Sebab tmpt tu mmg kawasan Lubuk, Kuala Kangsar.

Soooooooo, disebabkan aku dari dlu ngidam nak laksa ni. Aku pujuk la ayah aku pegi. Lastnya dia bawak tadi. Whole family duk tercari2 jalan ke rumah yg jual laksa lubuk ni. Aku lupa jalanblogger-emoticon.blogspot.com Dah lama tak pegi, tolong la fahammmmm. Cerita ni dlam bulan 3 yang lepas kot? lama dah kan. Haa tolong faham kekuatan otak aku ni camne. Dah lapor sangat dalam kereta, dengan taktahu jalan, terpaksa lah tanya orang. Nasib baik ada 3 orang sekawan motor ni tunjuk jalan. Pheww~ :sweats:JUMPAAAAAA!emoticon55
Ni la gambar laksa lubuk tu. The best! Sape yang nak singgah KK tu dipersilakan singgah ke Lubuk ye. Rasa laksa ni, confirm ngidam lagi.blogger-emoticon.blogspot.com
 Yang ni pulak "Laksa Tom Yam Kung" buatan orang Thailand. Selalu pegi Ipoh Parade sebab nak makan benda ni. Tapi sekarang kedai Thai tu dah renovate, so kene tunggu dia open balik. Ah! Lamanya kene tunggggguuuuuuuuu:troll:  




Older PostNewer Post
Le Princess♥

Shana | Seventeen






Le HeartBeats♥






Mine♥

Daisypath Anniversary tickers





Inspired♥

This song really inspired me a lot. It teaches me to always fight for what we want. Show 'them' that we're never going to give up on anything and keep on trying until we're a hero of ourselves♥



Status
SPM CANDIDATES♥ (2013)
Ya Allah, Engkau permudahkan lah ujian yang bakal hambaMu ini hadapi nanti. Aminn!◕‿◕